IBM Southbank London, United Kingdom Client: IBM Services: Design, fit out

Use of strong, simple forms and patterns

The upgrade to the approach and entrance experience of IBMs iconic Southbank office building in London provides a level of corporate identity and way finding, while responding to the existing Brutalist aesthetic of the building and adjoining listed structures.

The result is the use of strong, simple forms and patterns, with the removal of as many physical barriers as possible. The works involved the opening up of the existing entrance and reception area to create a bright, dynamic space to connect the various wings and circulation cores of the building and to provide intuitive and seamless access to the building for both staff and visitors whilst maintain appropriate security measures.

Externally a positive street presence was created by a blue wall in a bar code pattern.

The fit out included large interactive and responsive AV installations together with a bold use of strong colour to highlight key features. Externally a positive street presence was created by a blue wall in a bar code pattern of vertical boards ranging from polished to matt, together with lighting totems and new planters framing and animating the main entrance.

P1050069P1050053

More from Office